v     i    d    e    o

 

Lucht    (2007)

4:00 minuten


Elektriciteitsdraden worden lijntjes in een schrift, een uitnodiging tot schrijven. In de lucht verschijnt langzaam, letter voor letter, woord voor woord, een gedicht. Iedereen in de wijde omgeving mag het lezen, dit subtiele verlangen. Kan een persoon door twee mensen bemind worden?

Of is dat bezwaarlijk?

Brei  (2008) 

3:05 minuten


Ik brei

Jij breit

Zij breit

niet meer zo netjes


Eigenlijk wordt het niks meer

Zoals ze nu breit


Wat had het moeten worden?

Wat was haar bedoeling?

Heeft ze nog wel bedoelingen?


Ze kan het niet meer

Ze moet er maar mee stoppen

Toch?

Zaterdag   (2006)

6:14 minuten


Zaterdag is winkeldag, vooral voor vrouwen. Hun mannen gaan mee. Op deze video worden ze een voor een geregistreerd, buiten wachtend.. Ze staan stil in de hectiek om hen heen.

Het draaiorgel begeleidt hen.

Game over (2008)

8:00 minuten


Huishoudelijke bezigheden hebben soms saaie, soms vreugdevolle, zelfs onvermoede filosofische kanten. Of de blik op oneindig, het verstand op nul. Associaties volop. Bij bepaalde handelingen ga ik steeds weer terug naar het verleden, ver en minder ver. Naar gebeurtenissen, naar relaties, naar mensen. Ze laten me niet los. Ik laat hen niet los. Weer die woede, triomf, onmacht.

Abwesend anwesend

(2009)

3:04 minuten


Meubels en voorwerpen in een appartement gaan een eigen leven leiden. Is er nou wel of niet iemand in huis? Wat gebeurt er allemaal in de afwezigheid van de huiseigenaar?

Contact   (2006)

3:07 minuten


Iedereen vraagt waarom ik nog geen vriend heb. Daarom zoek ik een leuke, romantische  vriend tot 38. Ik ben 28, 1.67 en heb kort krullend donkerblond haar, blauw-grijze ogen en weeg 100 kilo.

Lijkt het jou wat?

Ach, trek je stoute schoenen aan en reageer gewoon.

Shall we dance?

(2010)

2:52 minuten


Leven we het leven als een film?

Of gaan films over ons leven?

Gravement malade (2010)

2:37 minuten


Antoine en Consuelo de Saint Exupery kunnen niet met en niet zonder elkaar leven. Antoine is de schrijver van 'Le Petit Prince' een inmiddels wereldberoemd sprookje, dat gaat over kijken met je hart. Dan kun je pas echt goed zien. De Roos in het sprookje is Consuelo en het verhaal is dan ook een liefdesverklaring aan zijn vrouw. Dit filmpje is de filmtrailer van de film Gravement Malade, die nog in premiere moet gaan.

Sporen  (2005)

4:49 minuten


Een tekst, gevonden op het terrein van een psychiatrische inrichting, gaf aanleiding tot deze video. Ook langs deze inrichting loopt het treinspoor, het spoor dat ook een grote rol speelt in de tekst, die in de vorm van ondertiteling wordt getoond. Psychiatrische patiënten ‘sporen’ niet in de ogen van de buitenwereld.

Van huis  (2005)

1:40 minuten


Een diaserie van oude vakantiefoto’s begeleid door muziek die mijmeringen opwekt. Onderwerp vormen mensen die van huis zijn, op vakantie zijn. Ze zijn het niet gewend om van huis te zijn en kunnen er eigenlijk pas plezier aan beleven als ze weer thuis zijn en de foto’s bekijken.

Handyman  (2005)

2:44 minuten


Door een spiegeling toe te passen op een handeling (welke?) ontstaan vreemde,verrassende en ook mooie beelden, handen veranderen in vreemde wezens, met erotische trekken. Zijn dat geslachtsdelen? Symmetrie werkt bevredigend.

Mijn favoriete zwager (2005)  15:00 minuten


In zeven korte filmpjes vertelt een voice-over haar ervaringen met een man, haar favoriete zwager. In elk filmpje staat een ander voorwerp  centraal en elk voorwerp geeft weer aanleiding tot het terughalen van wat zich tussen hen heeft afgespeeld. Langzaam ontstaat er bij de kijker een beeld van deze man en van wat er is gebeurd.